ANKARA / ÇANKAYA - Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi

Mrt

12.sınıf öğrencilerimizle birlikte ODTÜ’deki akademik ve sosyal yaşamı yakından tanımak üzere üniversite yerleşkesini ziyaret ettik. Gezimiz sırasında üniversite içinde yer almakta olan “Arkeoloji Müzesi” ile Anadolu ”da çağlar boyunca bilim ve teknolojinin nasıl bir gelişim ve değişim gösterdiğini gözlemleme şansı sunan ve bu alanda çalışmalar yürütmekte olan “Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi”ni de gezme fırsatı bulduk.

Gezimizin planlanması, uygulanmaya konması ve gerekli işbirliklerin yürütülmesindeki desteklerinden dolayı okul müdürümüz Mehmet TÜZEL’e, müdür yardımcılarımıza ve rehberlik servisimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

7 Mart 2024 Perşembe günü saat 10.10’da deprem eğitimi kapsamında il genelinde eş zamanlı olarak planlanan, “Deprem Tatbikatı Senaryosu” gereği okul ve dersliklerimiz planlı bir şekilde boşaltıldıktan sonra, okul müdürümüz Mehmet Tüzel tarafından acil toplanma bölgesinde sürecin değerlendirmesi yapıldı.

Ayrıca MEB AKUB üyesi Nesrin Çete tarafından öğrencilerimize; can ve mal kaybını en aza indirmek için alınacak tedbirler ve deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Mrt

Okulumuz felsefe öğretmeni Sabahat Gülhan' ın yazıp yönettiği, müzik öğretmenimiz Firdevs Figen Oğuz'un müzik yönetmenliğini yaptığı, felsefe öğretmenlerimizden Havva Kır ile 10.ve 11. sınıf öğrencilerimizden; Barış Yazar, Elif Naz Yumuş, M. Tunç Doğangönül, Ceren Baydar, F. Talya Aydın, Ezgi Özkan, Oğuz Kayabaşı, Aysu Tepe, Nehir Başekin'in oyunculuğunu yaptıkları, öğrencimiz Mustafa Akdemir'in teknik sorumlu olduğu ve büyük yazar Sabahattin Ali'nin doğum günü nedeniyle o hafta sergilenen "Ben Sabahattin Ali" isimli oyun büyük ilgi ile karşılandı. Sabahattin Ali'nin hayatından kesitlerin ve bestelenmiş şiirlerinin yer aldığı oyun öğrenci, öğretmen ve velileri çok etkiledi.  Okulumuzun konferans salonunda sergilenen oyunumuzun bitiminde oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı. Okul Müdürümüz Mehmet Tüzel oyun sonrası tüm emeği geçenler adına oyunun yönetmeni Sabahat Gülhan'a çiçek verirken çok etkilendiğini belirtti ve öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik etti. Oyunumuzun yeniden sahneleneceğini ve tekrar izleyeceğimizi bilmek çok sevindirici.

Emeği geçen herkese teşekkürler.

Mrt

Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirmekte olan Kara Harp Okulu’nu daha yakından tanımak üzere 11 ve 12. Sınıftan öğrencilerimizle tanıtım gezisi gerçekleştirdik. Gezimizde, askerî eğitim alanlarını, atış poligonunu, açık ve kapalı çeşitli spor tesislerini ve atlı spor merkezini yakından tanıma fırsatı bulduk. Konferans salonunda ise öğrencilerimize interaktif bir tanıtım ortamı sunularak Milli Savunma Üniversitesi ile ilgili sorularına cevap bulmaları sağlandı.

Gezimizin planlanması, uygulanmaya konması ve gerekli işbirliklerin yürütülmesindeki desteklerinden dolayı Okul Müdürümüz Mehmet TÜZEL’e, müdür yardımcılarımıza ve Rehberlik Servisimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz konferans salonunda, öğrencilerimize; motivasyon, disiplin ve başarı odaklı çalışmalar yürütmekte olan Batuhan KÜRKÇÜ tarafından verilen “Avcunuzdaki Kelebek” isimli seminer etkinliğimizi tamamladık. Seminerde; motivasyon, bizi ne motive eder, hayat amacı, gelecek hayal, hedefler, değerler, mücadele ruhu, olumlu düşünce ve yaratıcılık temaları üzerinden hedef belirleme, motivasyon, meslek seçimi ve kariyer fırsatları hakkında öğrencilerimize bilgiler verildi.

Etkinliğimizin planlanması, uygulanmaya konması ve gerekli işbirliklerin yürütülmesindeki desteklerinden dolayı Okul Müdürümüz Mehmet TÜZEL’e, Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenimiz Havva KIR’a ve Rehberlik Servisimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları  Faaliyet programı kapsamında 8-11 Şubat 2024  tarihleri  arasında Mersin'de düzenlenen "Türkiye  Kick  Boks  Şampiyonası" müsabakalarından Türkiye Birincisi olarak Altın Madalya ile  dönen öğrencimiz Nisa Yılmaz'ı başarısından dolayı kutluyor, bundan sonraki müsabakalarda başarılarının taçlanarak artmasını temenni ediyoruz.

Şbt

Öğretmenlerimiz eşliğnde öğrencilerimizle birlikte "15 Temmuz Demokrasi Müzesi" ni gezdik.

Ock

10. Ve 11. sınıf öğrencilerinden oluşan 18 kişilik bir grup, Felsefe öğretmeni Sabahat Gülhan'ın kolaylaştırıcılığında SABIR konusunu değerler programı çerçevesinde soruşturdu. Vazgeçmekten, inanmaya; tevekkülden, her şey ihtiyaçtan doğar cümlesine ...

Konuşmaktan daha önemli olanın dinlemek olduğunu öğrenmişti gençler görünen o ki. Çünkü soruşturma boyunca söz kesmek, sırayla konuşmak konularında tek bir ricada bulunulmadı kendilerinden. Sabır konusu konuşulurken değerin kendisini de yaşadı ve yaşattılar.

Teşekkürler gençler. Yeni bir değer, kavram ya da soru ile yeni atölyelerde buluşmak üzere.

Ock

Bir halkın ulus olma olma uyanışının, birleşmesinin, ayağa kalkıp destanlaşmasının yaşandığı topraklara HOŞ GELDİN ATAM!

Ock

12.sınıf öğrencilerimizle birlikte çeşitli üniversitelerin burs, erasmus, yandal, çift anadal gibi olanakları, bölüm ve programları hakkında bilgi edinmek üzere Üniversite tanıtım fuarına katıldık. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünü gezerek yerleşke, fakülteler kampüs yaşamı hakkında bilgi edindik.

Ara

Hz. Mevlana Celalaedin-i Rumi'nin 750. Vuslat yıldönümü Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı bir sergi ve programla anıldı.